80 درصد از طلاق ها زیر سن 30 سال اتفاق می افتد

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: سالانه 800 هزار واقعه طلاق در کشور رخ می‌دهد که 80 درصد آنها زیرسن 30 سال است و 15 درصد در سال اول ازدواج رخ می‌دهد.

 دکتر محمود گلزاری در نشست هم‌اندیشی «از همسان‌گزینی تا هم‌سری» با بیان این مطلب اظهار کرد: 20 درصد از ازدواج‌ها در ایران به طلاق می‌انجامد که بخش عمده‌ای از طلاق‌ها به دلیل انتخاب نامناسب همسر است. بنابراین مشاوره پیش از ازدواج ضروری است.

وی افزود: صدها نفر در کشور کار مشاوره ازدواج را انجام می‌دهند بدون آنکه تخصص این کار را داشته باشند، چراکه از سال اول تا پایان دکتری در زمینه مشاوره ازدواج دوره‌ای را نمی‌گذرانند.

گلزاری با بیان اینکه نیاز به سامان دادن مشاوره پیش از ازدواج داریم، اظهار کرد: لازم است این مشاوره‌ها براساس یک پروتکل اسلامی – ایرانی و علمی ارائه شود.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: لازم است آموزش‌های بعد از ازدواج و بسته‌های استاندارد علمی متناسب با سند جمعیتی و با توجه به رویکرد اسلامی – ایرانی تبیین شود. مشاوره‌های پس از ازدواج مربوط به تعارض‌های بین زن و شوهر پس از ازدواج است و این مشاوره‌ها را باید افراد مجرب ارائه دهند.

وی با بیان اینکه برخی از طلاق‌ها ضروری است، اظهارکرد: در حال حاضر برخی مسائل قانونی در این زمینه وجود دارد و برخی خانواده‌ها برخوردهای نادرستی در فرآیند طلاق با یکدیگر می‌کنند و لازم است این مسائل اصلاح شود.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به طرح همسان‌گزینی تا هم‌سری اظهار کرد: این طرح در بیش از یک سال اخیر مطرح شده است و در این طرح نه تنها ارتباط در دنیای مجازی مطرح نیست، بلکه حلقه واسطه وجود دارد. واسطه‌ها آدم‌های مقبولی هستند ولی باید آموزش داده شوند.

گلزاری افزود: لازم است این افراد خوب انتخاب شوند و آموزش ببینند. در همه دانشکده‌ها افراد معتمد به عنوان واسطه پیدا می‌شوند. پس از آن با روش‌های دقیق متناسب با فرهنگ اسلامی – ایرانی، معیارها مشخص می‌شود.

وی در ادامه گفت: خانواده‌ها در این طرح نقش بسیار مهمی دارند؛ البته برای حصول اطمینان، افراد معرفی شده به مشاوران تخصصی معرفی می‌شوند. در کنار این اقدامات، مراکز مشاوره ازدواج و خانواده را داریم که در جلسه شورای عالی جوانان کلیات طرح راه‌اندازی این مراکز در سند ملی مشاوره پیش از ازدواج تصویب شد.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: صد نفر از حوزه دین و روانشناسی در زمینه تدوین محتوای لازم کار کردند. بنابراین اگر ما اقداماتی مانند طرح همسان‌گزینی تا هم‌سری را جلو ببریم بدون ایجاد درگیری، سایت‌های غیرمجاز همسریابی از بین می‌روند.

، گلزاری در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار کرد: مساله خانواده برای ما بسیار حیاتی است. خانواده برای همه ادیان الهی و حتی ادیان غیرتوحیدی مساله بسیار مهمی است، اما دنیای مادی علاوه بر ستیزه با دین به ستیزه با خانواده پرداخته است و تفکرات خود را تئوریزه می‌کند و در دانشگاه‌ها و سایت‌ها و شبکه‌های ماهواره‌ای ارائه می‌دهد.

وی با بیان اینکه بیش از 10 میلیون جوان آماده ازدواج در کشور وجود دارند، افزود: سن ازدواج افزایش یافته است و نگاه منفی فرهنگی درباره خانواده رو به افزایش است.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه خانواده‌ها با 7 چالش روبه‌رو هستند، اظهار کرد: بی‌رغبتی به ازدواج و نادیده گرفتن تقدس و برکات خانواده، دشوار شدن همسرگزینی و همسریابی از جمله این چالش‌هاست و در حال حاضر نیز در میان جوانان به ویژه دختران پدیده‌ای به نام تجرد ناخواسته دیده می‌شود و دختران علی‌رغم برخورداری از ویژگی‌های مثبت، تحصیلات و نجابت، امکان ازدواجشان سخت شده است. گسترش شهرنشینی، کاهش پیوندهای خانوادگی، نبود تعامل میان دوستان و همسایگان و افزایش حضور سطحی در جامعه، باعث شده که این اتفاق رخ دهد.

گلزاری افزود: برخی افراد خیر تلاش می‌کنند در زمینه ازدواج فعالیت کنند، اما آنها آموزش‌های لازم را ندیده‌اند. هنگام فعالیت سازمان ملی جوانان ما 22 تا 25 موسسه را شناسایی کردیم و من از چند دانشجوی خود خواستم به این مراکز مراجعه کنند. گزارش‌های ارائه شده از این مراکز نگران‌کننده بود. ورود غیرعلمی و نادرست به حوزه ازدواج موجب شده که شعار اصلی دختران این باشد که خواستگار شوهر نمی‌شود.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در پایان گفت: حتی اگر دختر و پسری به ازدواج با یکدیگر تمایل پیدا کنند و از مسیر سنتی نیز این کار خواستگاری رخ دهد، آنان ممکن است به انتخاب خود اطمینان نداشته باشند. بنابراین لازم است به مشاوره‌های پیش از ازدواج توجه کرد.


URL : https://www.vekalatonline.ir/articles/78015/80-درصد-از-طلاق-ها-زیر-سن-30-سال-اتفاق-می-افتد/