تغییر در سبک زندگی اصلی ترین عامل طلاق ایرانیان دختران و پسران تمایل کمتری به ازدواج های سنتی دارند

متاسفانه امروزه دختران و پسران تمایل کمتری به ازدواج های سنتی دارند و ترجیح می دهند در بیرون از ساختار خانواده و بیشتر در فضای مجازی و یا محل کار و دانشگاه همسر خود را انتخاب کنند که البته این امر در ظاهر بد نیست. اما اگر به فرزندانمان آموزش های لازم و مهارت های انتخاب همسر مناسب را نداده باشیم قطعا با مشکل مواحه خواهد شد.

 در سال‌های اخیر طلاق در کشور ما رشد چشم‌گیری داشته است. شاید این امر در کشورهای غربی که روابط در آن‌ها بر اساس فردگرایی شکل می‌گیرد و دین از جایگاهی تشریفاتی برخوردار است کسی را به تعجب وا ندارد اما وقوع این مسئله در کشور اسلامی ما بسیار تأمل‌برانگیز است، چرا که آموزه‌های دینی و هویت ایرانی،  سراسر از توصیه‌هایی در جهت حفظ و استحکام هر چه بیشتر نهاد خانواده است.

دکتر امان اله قرائی مقدم در این باره معتقد است: انسان از وقتی سنگ تیزی را در زمین فرو کرد هر روز سبک زندگی در حال تغییر است. تغییرات در زندگی و فرهنگ مردم یک پدیده ازلی، ابدی و طبیعی است و هرچه از گذشته به حال می رسیم تغییرات و روش زندگی مردم شتاب بیشتری به خود گرفته است. و دلیل اصل آن هم پیشرفت و تغییرات شدید در تکنولوژی است.

این جامعه شناس  با اشاره به اینکه با تغییر سبک زندگی، شاهد تغییر ارزش‌ها نیز خواهیم بود گفت: وقتی سبک زندگی با هویت اصلی خانواده ها متفاوت است نهاد خانواده از درون تضعیف خواهد و در پی آن شیوع پدیده طلاق را به همراه خواهد داشت.

وی با تاکید بر معایب و محاسن تغییر در سبک زندگی ایرانیان گفت: تکنولوژی تغییر  زندگی مردم را به دنبال خودش می کشد. این تغییرات هم محاسنی دارد و هم معایبی. محاسن آن به راحت زندگی کردن مردم باز می گردد و رفاه اجتماعی مردم بیشتر دیده می شود. اما معایب آن که طلاق، آسیب های اجتماعی، افزایش فساد و بی بندو باری است روز به روز گسترش می یابد.

قرائی مقدم در ادامه اظهار داشت: طبیعت تغییر این است که در سبک زندگی تغییرات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و در کل در تمام زندگی تاثیر گذار خواهد بود. متاسفانه گسترش فضاهای ارتباطی مانند اینترنت، شبکه های اجتماعی و ماهواره سبب شده که توجه به فرهنگ ایرانی و اسلامی کمرنگ و در نقطه مقابل استفاده از تجربیات غربی و گسترش فرهنگ آنها بیشتر شود.

این کارشناس اجتماعی یادآور شد: افزایش طلاق ، اعتیاد و فروپاشی کانون خانواده ها از نشانه های تغییر فرهنگ و نوع سبک زندگی مردم است و باید در این زمینه هوشیار بود. نهاد خانواده یکی از اصیل ترین و قدیمی ترین نهادهایی است که در فرهنگ ایرانی و اسلامی ما دارای ریشه ای قوی است که با آموزش و ترویج فرهنگ خانواده و ازدواج می توان پایه های آن را محکم تر کرد.

این آسیب شناس اجتماعی خاطر نشان کرد: با مقایسه‌ شیوه‌های زندگی در دهه‌های اخیر به خوبی می‌توان سرعت این تغییرات را دریافت. این مسئله در جامعه‌ امروز ابعاد بسیار وسیعی پیدا کرده است و شیوه‌ی زندگی افراد در مقیاس فردی، خانوادگی، اجتماعی و... روز به روز بیشتر از معیارهای اسلامی و ایرانی فاصله می‌گیرد.

وی با تاکید بر اینکه بزرگترین دلیل افزایش بحران طلاق در سراسر کشور تغییر سبک زندگی و عدم دقت در انتخاب همسر است گفت: متاسفانه امروزه دختران و پسران تمایل کمتری به ازدواج های سنتی دارند و ترجیح می دهند در بیرون از ساختار خانواده و بیشتر در فضای مجازی و یا محل کار و دانشگاه همسر خود را انتخاب کنند که البته این امر در ظاهر بد نیست. اما اگر به فرزندانمان آموزش های لازم و مهارت های انتخاب همسر مناسب را نداده باشیم قطعا با مشکل مواحه خواهد شد.

قرائی مقدم افزود: متاسفانه خانواده ها از یک مقطع سنی به بعد جوانان خود را رها کرده و در مواردی که باید آنها را کنترل کنند اهمیت نمی دهند. در بحث ازدواج یا آنقدر با سخت گیری های بیهوده مانع از ازدواج موفق می شوند و یا با رها کردن آنها برایشان مشکل ایجاد می کنند. والدین موظفند با مشارکت در انتخاب همسر جوان خود و با کنترل به جا، در انتخاب همسر آینده آنان مشارکت داشته و در حقیقت کنار فرزندانشان باشند.

این جامعه شناس در پایان اظهار داشت: دسترسی به انواع شبکه‌های ارتباطی، افزایش حضور زنان در حوزه‌ی عمومی، کاهش فرزندآوری، کم‌رنگ شدن باورهای مذهبی خانواده‌ها، تغییر در نگرش‌های جنسیتی، تغییر در شیوه‌ی گذران اوقات فراغت خانواده‌ها، افزایش میزان استفاده از رسانه‌ها، تغییر در ارتباطات دختران و پسران، به وجود آمدن شکل‌های جدیدی از خانواده‌ها می‌تواند به تغییر شکل خانواده‌ به معنای آن چیزی که در واقعیت وجود دارد و افزایش طلاق ختم شود.


URL : https://www.vekalatonline.ir/articles/62631/تغییر-در-سبک-زندگی-اصلی-ترین-عامل-طلاق-ایرانیان-دختران-و-پسران-تمایل-کمتری-به-ازدواج-های-سنتی-دارند/