کارگران ساختمانی رکورددار حوادث ناشی از کار

با وجود پیشرفت‌های چشمگیری که در حوزه سلامت بوجود آمده و نتیجه آن کاهش مرگ و میر و بیماریهای واگیر و غیرواگیر است اما حوادث همچنان در صدر علل عمده معلولیت ها و مرگ و میر پس از بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان قرار دارند. همه ساله میلیونها حادثه در دنیا اتفاق می افتد. بعضی از این حوادث باعث مرگ و گروهی دیگر باعث از کار افتادگی کلی یا جزیی می شوند ولی به طورکلی همه حوادث برای قربانیان خود رنج و درد و ضررهای اقتصادی و مالی را به همراه دارد.

روز گذشته معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با اشاره به بروز سالانه 360 میلیون حادثه شغلی در جهان گفت: حدود 2 میلیون و 300 هزار نفر بر اثر این حوادث جان خود را از دست می‌دهند.حسینی در عین حال نسبت به کاهش هرچه بیشتر حوادث و صیانت از افراد حادثه‌دیده تاکید کرد و گفت: بسیاری از حوادث و مصدومیت‌ها در حوزه ساخت و ساز و ساختمان‌سازی رخ می‌دهد. وی اظهار کرد: بیش از 47 درصد از حوادث کار مربوط به کارگران ساختمانی است که صدای زیادی هم در جامعه ندارد و لازم است کارفرمایان دقت بیشتری برای حفظ سلامت کارگران انجام دهند.معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با اشاره به سلامت و ایمنی کارگران گفت: در حال حاضر باید به صورت مجموعه‌ای از حمایت‌های اجتماعی، مراقبت و پیشگیری، پوشش بیمه‌ای گسترده، نظارت و بازرسی از کارگاه‌ها، جلوگیری از خطر‌پذیری نیروی کار و ایجاد محیط ایمن شغلی مورد توجه قرار گیرد.حسینی با اشاره به اینکه تحقق این فعالیت‌ها امنیت روانی، شغلی و جسمی نیروی کار را فراهم می‌کند گفت: نشاط در محیط کار از این طریق تامین می‌شود زیرا که برای امنیت روانی و بهره‌وری از نیروی کار ضروری است.

وی افزود: در بخش مراقبت و نظارت در سال 92 بیش از 400 هزار بازرسی از کارگاه‌های تحت پوشش قانون کار انجام گرفت اما هدف نهایی و مطلوب به حداقل رساندن حوادث، سوانح و بیماری‌های ناشی از کار است. معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی تصریح کرد: 13 هزار کمیته حفاظت فنی و در محیط کار ایجاد شده و 58 آئین‌نامه ایمنی و حفاظت فنی در شورای حفاظت فنی تدوین یا اصلاح شده است.وی بر فرهنگ‌سازی به عنوان نقش موثری در تحقق این اهداف تاکید کرد و گفت: در سال 93 با توجه به نامگذاری آن باید به فرهنگ کار و فرهنگ ایمنی توجه بیشتری شود چرا که فرهنگ ایمنی در بسیاری از واحد‌های تولیدی کشور ضعیف است و افزایش نظارت و بازرسی ضروری است.

دو عامل پیشگیری از بیماری‌های شغلی

 مدیر گروه طب کار دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد  نیز در این درباره گفت:‌ با وجودی که میزان مرگ ناشی از بیماری‌های شغلی و بیماری‌های وابسته به شغل شش برابر حوادث شغلی است ولی هنوز این بیماری‌ها ناشناخته و پنهان هستند. رفیعی‌منش اظهار کرد: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت 37 درصد کمردردها، 16 درصد کاهش شنوائی‌ها، 13 درصد بیماری‌های انسدادی مزمن ریه، 11 درصد آسم‌ها و 10 درصد سرطان‌ها مربوط به عوامل زیان‌آور محیط کار است که این بخش عمده‌ای از بیماری‌های غیرواگیر را در جمعیت عمومی تشکیل می‌دهد.دکتر احسان رفیعی منش با بیان این که «دو عامل عمده پیشگیری از بیماری‌های شغلی را آسان می‌کند»، گفت: اول اینکه عوامل مولد این‌گونه بیماری‌ها در محل کار قابل شناسایی، اندازه‌گیری و کنترل هستند؛ دوم اینکه افراد در معرض خطر در دسترس هستند و با اقدامات بموقع طب کار این بیماری‌ها در مراحل اولیه قابل شناسایی، ارزیابی و کنترل هستند. رفیعی‌منش ادامه داد: بهبود مراقبت‌های بهداشتی کارگران، تغییر در فرایندهای کار و تولید، ارتقاء سیستم ثبت و تشخیص این نوع بیماری‌ها، بهبود مکانیسم‌های تشخیص و پرداخت غرامت‌ها، ارتقاء آگاهی کارگران و کارفرمایان درخصوص بیماری‌های ناشی از کار موثرترین راهکارهای پیشگیری از این بیماری‌ها است. وی گفت: بطور قطع در شرایط فعلی کنترل اپیدمی پنهان بیماری‌های شغلی، جز با تلاش جمعی دولت و تشکل‌های کارفرمایی و کارگری و تدوین دستورالعمل‌های علمی مبتنی بر نیازهای بومی و منطقه‌ای (با کمک متخصصان سلامت شغلی) امکانپذیر نخواهد شد.


URL : https://www.vekalatonline.ir/articles/56479/کارگران-ساختمانی-رکورددار-حوادث-ناشی-از-کار/