ابعاد لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت

 با اینکه زمان زیادی از طرح «لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت» در کمیسیون لوایح دولت می‌گذرد هنوز این لایحه در اختیار بهارستان نشینان قرار نگرفته است.

این در حالی است که بسیاری از فعالان حوزه زنان، تدوین قوانین بازدارنده و حمایتی درباره خشونت خانگی را یکی از راه‌های موثر در کاهش این نوع خشونت می‌دانند. معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده درباره علت به طول انجامیدن بررسی این لایحه، گفت: چون این لایحه بعد قضایی نیز دارد، لازم است قوه قضاییه نیز آن را بررسی کند. شهیندخت مولاوردی در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد که با توجه به ضرورت کاهش خشونت علیه زنان لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت تدوین و تدابیر قانونی برای مقابله با این جرایم در نظر گرفته شده است. برای آشنایی بیشتر با ابعاد گوناگون این لایحه با تعدادی از کارشناسان حقوقی گفت وگو کرده ایم که درپی می آید.

محمدعلی اسفنانی، سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این لایحه در پنج فصل کلیات و مفاهیم، جرایم و مجازات‌ها، آیین دادرسی، تشکیلات و تدابیر حمایتی و پیشگیرانه و سایر مقررات تدوین شده است ، گفت: تصویب لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت‌های خانگی از یاوه‌گویی‌های مدعیان حقوق بشر که کشورمان را ناقض این حقوق می‌دانند جلوگیری می‌کند، زیرا رفتار خشونت‌بار و نامعقول علیه زنان در کشور ما به هیچ عنوان پسندیده نیست.

قانون حامی زنان است

«علی جلیلیان»دیگر عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس نیز در گفت‌وگو با «حمایت» با بیان اینکه نمایندگان مجلس هم یکی از مدافعان حقوق زنان هستند، اظهار کرد:‌ طبق آیات و روایات موردتاکید در دین مبین اسلام، هرگونه خشونتی علیه زنان ممنوع است .

وی با تاکید بر چرایی بررسی لوایحی مانند لایحه «تامین امنیت زنان در برابر خشونت» از سوی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: قوانین موجود مانند قانون جدید مجازات اسلامی یا قانون حمایت از خانواده قوانین خوب و جامعی هستند اما عرصه قانون، عرصه‌ای پویا بوده که همواره با تغییر همراه است و در نتیجه افزودن این قوانین ضروری به نظر می‌رسد.

نماینده مردم اسلام‌آباد غرب و دالاهو در مجلس درتوضیح بیشتر این موضوع افزود: قوانینی مانند قانون حمایت از خانواده به‌رغم کامل بودن در یک دوره زمانی، در دوره دیگری نیاز به تغییر و بازنگری دارند بنابراین لوایحی مانند لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت می‌تواند به عنوان یک عنصر تکمیلی برای قوانین حمایتی از زنان باشد و به همین دلیل نمایندگان اصرار زیادی برای بررسی و تصویبش دارند.

نیازی به لایحه جدید نیست

اما در این میان حجت‌الاسلام «سید سلمان ذاکر» کارشناس مسایل حقوقی بر این باور است که تصویب قانون حمایت از خانواده و نهایی شدن آن برای احقاق حقوق زنان کافی است و در صورت اجرایی شدن آن دیگرنیازی به لوایح جدید مانند لایحه «تامین امنیت زنان در برابر خشونت» وجود ندارد.

وی با بیان اینکه یکی از اهداف قانون حمایت از خانواده حمایت بیشتر از زنان است، افزود: مجلس برای بررسی این قانون زمان بسیاری را صرف کرد زیرا تمام موارد آن قوانینی بودند که در نهایت مردم با آنها سرو کار دارند و اگر کوچکترین خللی در نحوه تنظیم آن وجود داشته باشد، مردم با مشکل مواجه می‌شوند.

وی پیشنهادی را نیز درباره لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت و حمایت از خانواده مطرح کرد و گفت: متولیان می‌توانند موارد تشابه این لایحه را با قانون حمایت از خانواده بررسی و موارد شبیه به هم را دراین لایحه حذف کنند، به این تریب در صورت تقدیم لایحه جدید به مجلس زمان زیادی صرف تصویب آن نمی‌شود.


URL : https://www.vekalatonline.ir/articles/47103/ابعاد-لایحه-تامین-امنیت-زنان-در-برابر-خشونت/