دانستنی های حقوقی

حضانت فرزند تا چند سالگی با مادر است؟

بر اساس قانون حضانت فرزندان تا سن معینی برعهده مادر است و پس از آن پدر عهده دار حضانت فرزند می‌شود.

در بسیاری از باور‌های غلطی که برای مردم به وجود آمده این گونه القا شده است که حضانت فرزند پس از طلاق همواره با پدر است و مادر برای گرفتن حضانت فرزند خود با مشکلات متعددی مواجه است.

اما این یک باور غلط است که متاسفانه بدون آگاهی در جامعه رواج پیدا کرده و از همین رو بسیاری از افراد بدون داشتن آگاهی فکر می‌کنند که پس از طلاق نمی‌توانند حضانت فرزند خود را بگیرند.

اولویت حضانت فرزند تا 7 سالگی با مادر است و پدر نمی‌تواند حضانت فرزندی که کمتر از 7 سال سن دارد را از مادر او بگیرد.

 البته پس از 7 سالگی هم اگر دادگاه تشخیص دهد که پدر صلاحیت لازم برای حضانت فرزند خود ندارد این حق را از او سلب کرده و به مادر می‌سپارد.

دادگاه همواره صلاح فرزند را در نظر می‌گیرد و حتی اگر پدر و مادر هم صلاحیت لازم برای حضانت فرزند را نداشته باشند حضانت را به یکی از اعضای نزدیک خانواده می‌سپارد.

در چه صورتی بدهکار مالی باید به زندان برود؟

رفتن به زندان حکم همیشگی بدهکاران مالی نیست و آنها تنها در برخی مواقع باید به زندان بروند.

در بسیاری از موارد بدهکار به جای رفتن به زندان، می‌تواند اموال خود را پرداخت کند و به نوعی از زندان رهایی یابد، اما در برخی موارد دیگر بدهکار باید به زندان برود، اما اینکه در چه صورتی بدهکار زندانی می‌شود، جای سوال است.

در جواب باید گفت، اگر پرداخت طلب شاکی ممکن نباشد، بدهکار تا زمان اجرای حکم یا تا هنگامی که دادگاه ادعای عدم توانایی مالی بدهکار را تأیید نکرده باشد، او باید در زندان بماند.

چنانچه بدهکار تا 30 روز بعد از صدور حکم کلیه اموال خود را به همراه ادعای ناتوانی مالی خویش به دادگاه ابلاغ کند، حبس نخواهد شد و اگر ادعای عدم توانایی در پرداخت به دادگاه ثابت نشود، فرد بدهکار باید به زندان برود.


URL : https://www.vekalatonline.ir/articles/177121/دانستنی-های-حقوقی/