معاون سابق دانشگاه علوم قضایی با بیان اینکه با بیان اینکه اطاله دادرسی و تحولات نرمافزاری نقاط ضعف و قوت دستگاه قضایی است گفت باید در قوه قضاییه شاهد تشکیل اتاق فکر باشیم تا راهکارهای کاهش اطالهدادرسی ارائه شود
معاون سابق دانشگاه علوم قضایی با بیان اینکه با بیان اینکه اطاله دادرسی و تحولات نرمافزاری نقاط ضعف و قوت دستگاه قضایی است گفت:باید در قوه قضاییه شاهد تشکیل اتاق فکر باشیم تا راهکارهای کاهش اطاله دادرسی ارائه شود.
آیا لایحه شوراهای حل اختلاف منجر به کاهش اطاله دادرسی خواهد شد ؟ - راهکارهای جلوگیری از اطاله عمدی دادرسی - دلایل عمده اطاله دادرسی و راهکارهای کاهش زمان رسیدگی به پرونده های قضایی
محمدرضا ساکی، قاضی سابق دادگاه تجدیدنظر استان تهران و معاون اسبق دانشکده علوم قضایی در گفتوگو با خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم در خصوص عملکرد قوه قضاییه اظهارداشت: در هفته قوه قضاییه توجه مردم به عملکرد قوه قضاییه بیشتر میشود که در این راستا باید قوه قضاییه برنامه و عملکرد خود را به مقام معظم رهبری ارائه دهد تا بتواند گامهای بعدی را موثرتر بردارد.
عملکرد مطلوب قوه قضاییه/ لوایح قضایی به تاخیر افتاده است
وی با بیان اینکه در حال حاضر قوه قضاییه عملکرد نسبتاً مطلوبی دارد و میتوان گفت رو به پیشرفت است، ادامه داد: قوه قضاییه در گذشته تحولات بسیاری در زمینه تدوین قوانین داشته است همچنین همکاری خوب و تعامل پیوسته با مجلس شورای اسلامی داشته است که این خود قابل توجه است.
علل اطاله دادرسی و راهکارهای مقابله با آن - تشریح دلایل افزایش اطاله دادرسی - اطاله دادرسی و فشارفزاینده بر قاضی - اطاله دادرسی به کل تشکیلات قضایی لطمه می زند
قاضی سابق دادگاه تجدیدنظر استان تهران گفت: مدتها است که لوایح قضایی در دستور کار مجلس شورای اسلامی است ولی متأسفانه برخی لوایح قضایی در دولت قبل به تأخیر افتاده است که خوشبختانه در دولت فعلی لوایح قضایی پشت سر هم در حال تصویب است بنابراین ما در این زمینه شاهد اقدامات خوبی در قوه قضاییه هستیم که برخی لوایح قضایی به مرحله اجرا در آمده است و تحولات خوبی صورت گرفته است.
وی گفت: در حال حاضر در قوه قضاییه متأسفانه اطاله دادرسی به وضوح به چشم میخورد که این امر مردم را رنج میدهد. در واقع نکته منفی در قوه قضاییه همین امر است زیرا رسیدگی به پروندهها طولانی بوده و هیچ اقدامی برای رفع این موضوع صورت نگرفته است.
تشکیل اتاق فکر در قوه قضاییه برای کاهش اطاله دادرسی
ساکی با بیان اینکه ما در زمینه الکترونیکی شدن خدمات شاهد اقدامات خوبی بودیم، افزود: اطاله دادرسی در دادگاهها و دادسراها باید با عزم ملی از سوی قوه قضاییه حل شود. همچنین باید در قوه قضاییه شاهد تشکیل اتاق فکر باشیم تا راهکارها برای کاهش اطالهدادرسی که معضل قدیمی محسوب میشود، ارائه شود.
وی درخصوص جذب قضات بیان کرد: در طول سالیان اخیر ما در راستای جذب قضات اقدامات خوبی را شاهد بودیم که در قوه قضاییه قضات بسیاری را جذب کردیم؛ ولی در دوره مدیریت آیت الله آملی لاریجانی جذب قضات زن دیگر مطرح نیست و در دانشگاه علوم قضایی قاضی زن جذب نمیشود.
قاضی سابق دادگاه تجدید نظر استان تهران با اشاره به اینکه ما قاضی زن نداریم و این یک نکته منفی است زیرا در بسیاری از دعاویها (دعاوی کیفری و حقوقی) نیازمند حضور قضات زن هستیم، اظهار داشت: در برخی از بازجوییها قضات زن بهتر میتوانند خدمت کنند. همچنین قاضی زن باید در دادگاه خانواده به عنوان ضرورت تلقی شود چراکه حضور آنها مثمر ثمر است.
ساکی با اشاره به اینکه ما در دادگاهها نیازمند مشورت و حضور زنان هستیم، به این شکل که در دادگاه خانواده قاضی زن میتواند در جلوگیری از نابودی خانوادهها و طلاق، موثر باشد؛ در واقع قاضی زن با روحیهای که دارد در برخی موارد میتواند زوجه را راضی به مصالحه با زوج کند.
وی ادامه داد: همچنین قاضی زن میتواند در برخورد با کودکان و نوجوانان کارگشا باشد بنابراین باید از خدمات قضات زن استفاده کرده و در این زمینه تنگنظری نداشته باشیم؛ در حقیقت بنده حضور زنان به عنوان قضات یا مستشار را امری ضروری میدانم.
قاضی سابق دادگاه تجدید نظر استان تهران گفت: قوه قضاییه با قوه مققنه و قوه مجریه تعامل خوبی دارد به این شکل که در پیگیری مصوبات بودجه و تأمین اعتبارات توانسته با تعاملات گامهای مؤثری بردارد.
معضل اطاله دادرسی و لزوم ایجاد رویه های جدید حل اختلاف
ساکی با بیان اینکه جذب قضات نیاز به بودجه دارد که در این زمینه تعاملات خوب و مثبتی انجام دادهایم، اظهار داشت: در راستای مبارزه با مفاسد اقتصادی قوه قضاییه نیز توانسته با دانهدرشتها برخورد قاطع و خوبی داشته باشد. این اتفاق و برخورد قاطع با دانهدرشتها در دوره آیت الله آملی لاریجانی رخ داده است که خوشبختانه در این زمینه اقدامات و برخوردهای خوبی صورت گرفته است.
بسیاری از زمینها تصرف شده به بیتالمال برگشته است
وی درخصوص زمینخواری با بیان اینکه در راستای مبارزه با زمین خواری اقدامات موثری صورت گرفته است، گفت: در زمینه زمینخواری پروندههای بسیاری تشکیل شده است و بسیاری از زمینها با اقدامات قوه قضاییه به بیتالمال برگشته است و قوه قضاییه توانسته است، دست غاصبان را از بیتالمال کوتاه کند.
ساکی با بیان اینکه قوه قضاییه در راستای مبارزه با مفاسد اقتصادی به تنهایی نمیتواند اقدام مؤثری انجام دهد، اظهار داشت: همکاری قوه مجریه با قوه قضاییه امری ضروری است تا موفقیتهای قوه قضاییه به نقطه مطلوب برسد و بتواند با عزم جدی در راستای مبارزه با مفاسد از جمله اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی گام مؤثر بردارد.
قاضی سابق دادگاه تجدید نظر استان تهران گفت: قوه قضاییه باید مردم را تفهیم کند که ملاحظلات سیاسی و شخصی در قوه قضاییه جایی ندارد، بنابراین امیدواریم هر روز عملکرد و وضعیت قوه قضاییه نسبت به قبل و دولت گذشته بهبود یابد.
منبع : تسنیم
دیدگاه خودتان را ارسال کنید